AMD kommer att lansera en ny toppmodell inom sin sexkärnig Phenom II X6-familj innan årsskiftet och processorn som har ett officiellt lanseringsdatum den 7 december har nu redan dykt upp i flera svenska prislistor. Med en klockfrekvens på 3,3 GHz och upplåsta multiplier får Phenom II X6 1100T Black Edition ett pris på drygt 2 300 kronor.

AMD har som bekant ingen möjlighet att tampas med Intel när vi ser till ren prestanda men genom flitiga prissänkningar ger tillverkaren väldigt mycket prestanda för pengarna, något som nu visas i all övertydlighet när en purfärsk toppmodell får en prislapp på under 2 500 kronor inklusive moms.

Förutom sex stycken Phenom II-kärnor har processorn ett Turbo-läge som kan öka klockfrekvensen från 3,3 GHz till 3,7 GHz beroende på belastning. Processorn kommer även med totalt 9MB cache och har en strömförbrukning på maximalt 125 watt.

Med tanke på lanseringsdatumet ska vi inte vänta oss att se processorn i fysiska butikshyllor förrän under andra veckan i december. Tills dess kan man följa prisutvecklingen på Prisjakt.se.

1100T

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Annat intressant på prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=771839