AMD kommer inom kort att rulla ut sin nya processorarkitektur Bulldozer och de första AMD FX-processorerna väntas inta marknaden under fjärde kvartalet. För att hedra föregångaren Phenom II har forne SMPC-mästaren Jonas ”Mean Machine” Klar dragit igång en överklockningstävling där endast AMD-processorer är välkomna och vinnarpriset som sig bör är just en Phenom II CPU.

Tävlingen vars regler satts samman av NordicHardwares forumsanvändare kommer att fortlöpa under oktober månad där de sista resultaten tas emot senast klockan 23.59 den 31 oktober. Deltagarna tävlar med en processor från någon av AMD:s välbekanta processorklasser – Athlon, Sempron, eller Phenom II – där prestandatesterna fokuserar på just CPU-överklockning.

Bland testprogrammen hittar vi SuperPi 32M, PiFast, CPU-Z och 3DMark Vantage CPU-test. All luftkylning och även viss vattenkylning är tillåten, medan mer exotiska kylmetoder sparas till senare tider.

phenom2

Processortillverkaren AMD har valt att bistå med ett förstapris i den forumsdrivna tävlingen och det handlar om en fyrkärnig Phenom II X4 980 Black Edition processor på 3,7 GHz. Mer information om tävlingen går att hitta i NordicHardwares forum där även resultatlistan samt diskussioner kring tävlingen fortlöper. Tävlingen som är tänkt som en vänskaplig gest till Phenom II är öppen för alla intresserade.

Ett passande farväl för AMD:s entusiastinriktade Phenom II-arkitektur som alltså inom kort får se sig inofficiellt pensionerad.

Läs mer om reglerna och delta i tävlingen i NordicHardwares forum.

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Viking1962blossa-Boris-Jacob Hugossonnussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Det här ska bli jätteskoj 🙂

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag kommer dock ha min kvar i en andredator som Linux Mint ska vara operativsystem + andra gamla delar som Asus 3870 grafikkort m.m.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Känns som att min Phenom II 940 är lite sämst lämpad för denna tävlingen. Behöver ingen ny Phenom II heller så hoppar över denna gången (också).

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Äsch, ingen ”behöver” en Phenom II, men var med för skojs skull ändå, vetja. 🙂

nussse
Medlem
nussse

Hade varit kul. Dock sätter mitt moderkort stopp vid redan 3,4 på min 940 så får nog hoppa detta. Ska dock bli intressant att se vad ni andra kan komma upp i 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Jag tänkte gå med faktiskt då jag har en 955BE som klockar stabilt till 4,2 GHz @ 1.425v. Men när en av deltagarna visade mig vad hans CPU klarade valde jag mig att sakta luta mig bakåt och se på istället! 😛

Vi har många bra överklockar här, hoppas på 5 GHz från i alla fall någon av er, so get to work! 😆

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Mean Machine”]Äsch, ingen ”behöver” en Phenom II, men var med för skojs skull ändå, vetja. :)[/quote]

Den vägrar gå nämnvärt över 4GHz ens med vatten och höga spänningar så detta är inget för mig. 😉 Har ett bra moderkort också så tyvärr är det rätt stor sannolikhet att det är prollen som bromsar. Kul att se processorn gå till någon som verkligen vill ha den istället. 🙂
Inte värt att böka om sladdmongot och meka helt enkelt. 😉

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag kan inte heller va med eftersom dels har jag ingen digitalkamera (om ingen vet ett bra sätt att tjäna 2000:- snabbt) eftersom man måste fota sin dator, dels att ni envisas att köra ett program (Vantage)som enbart funkar på Vista/Windows 7 (jag kör XP x64). Det är inte värt besväret att installera om allt. Hade det varit CPU mark i 3DMark06 hade det varit en annan sak och sist så kommer jag inte upp till 3,7GHz stabilt utan att få blåskärm. Fast en Phenom II 980BE hade varit kul som processor

blossa
Medlem
blossa

[quote name=”Viking1962″]Jag kan inte heller va med eftersom dels har jag ingen digitalkamera (om ingen vet ett bra sätt att tjäna 2000:- snabbt) eftersom man måste fota sin dator, dels att ni envisas att köra ett program (Vantage)som enbart funkar på Vista/Windows 7 (jag kör XP x64). Det är inte värt besväret att installera om allt. Hade det varit CPU mark i 3DMark06 hade det varit en annan sak och sist så kommer jag inte upp till 3,7GHz stabilt utan att få blåskärm. Fast en Phenom II 980BE hade varit kul som processor[/quote]Som kommentar till detta kan jag dela med… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag har några IDE diskar som är smådefekta. Har dock ingen IDE kontakt på min nuvarande moderkort. Jag har dock mitt Asus M4A79T Deluxe som har, men det betyder att jag måste plocka CPU:n + fläkt från datorn jag använder nu och placera alla delar löst på bordet (synd att kalla det dator då allt är utan chassi). Har ingen kamera i mobilen då den är av stenålders klass. Får se hur jag gör