AMD har nu bekräftat att deras kommande mikroarkitektur Bulldozer inte bara får en ny uppbyggnad och en mer flertrådsvänlig design, man har även sett över den integrerade minneskontrollern som ska optimerats på flera sätt för att öka prestandan i processorerna. Inte minst i serverinstallationer.

AMD Bulldozer kommer just att göra premiär på servermarknaden och i AMD:s officiella blog svarade John Fruehe nyligen på ett flertal frågor kring Bulldozer och dess arkitektur. Även om detaljerna var knapphändiga passade han på att klämma in följande kommentar.

There will be enhancements to our memory controllers, things we can’t talk about just yet, that we expect to help reduce the time to access memory, both locally and remotely.

Exakt vilka förändringar vi kommer att se i Bulldozers minneskontroller återstår att se, men förutom stöd för högre DDR3-klockfrekvenser förväntar vi oss betydligt djupare förändringar i kontrollerns uppbyggnad, som förhoppningsvis även ger positiv påverkan i desktopapplikationer.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedJacob HugossonTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Skall bli intressant att se prestandan på den här och få se dom nya mobona till den.

Tempel
Medlem
Tempel

AMD och GF behöver verkligen fler fabs för att kunna konkurrera ordentligt, känns ju som om det beror på kapaictetsbrist att dom inte kan få ut dom och dom får prioritera var dom kan få ut mest avans.

Jacob Hugosson
Medlem

Det man kan hoppas på är bättre intern bandbredd i processorn, samt möjligheten att komma åt externt minne snabbare än tidigare…