En tysk IT-distributör har av misstag läckt både AMD och Intels produktplaner för resten av 2018 och därmed bekräftat styrkretsarna Z390, Z490 samt nya Threadripper-modeller.

Den tyska IT-distributören Bluechip höll i ett webb-seminarium. Vad som inte gick enligt Bluechips planer var dock att det 30 minuter långa seminariet hittade sin väg ut på Youtube.

Klippet har sedan dess tagits bort från Youtube, men inte förrän skärmdumpar av AMD och Intels produktplaner för 2018 tagits.

Skärmdumparna som togs bekräftar att AMD planerar en lansering av styrkretsen Z490 under juni månad. Senare kommer moderkort med styrkretsen B450 att hitta sin väg till marknaden i juli. Sist men inte minst får AMD:s serie av entusiastprocessorer Threadripper en uppfräschning under augusti månad. Något som förväntas ske med en lansering av en ny version av styrkretsen X399.

På Intels sida ser vi att den ryktade styrkretsen Z390 beräknas nå marknaden under årets tredje kvartal. Den ryktade åttakärniga Coffee Lake-processorn som sporadiskt dykt upp i rykten under den senaste tiden förväntas lanseras under årets fjärde kvartal.

Bilderna nämner ingenting angående Intel Cascade Lake. Något som kan ses som att lanseringen förmodligen inte lär äga rum förrän nästa år. Eller att Bluechip helt enkelt inte hade tillgång till den informationen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid