Small preview image

ATI lanserade i början på oktober månad sin Stream Computing plattform som kort och gott siktar in sig på att använda beräkningskraften i ATIs grafikkretsar till mer än bara 3D och videorendering. I dagsläget är det förmodligen arbetsstationsmarknaden som är mest intresserad av Stream Computing och det verkar nu som att AMD bestämt sig för att lyfta sitt eget varumärke vid marknadsföringen av Stream Computing. AMD har nämligen gjort något av en nylansering av ATIs Stream Computing koncept där man mer eller mindre bytt ut ATIs varumärke mot AMDs eget. Detta är egentligen ingen större överraskning då AMD förmodligen kommer att premiera sitt eget varumärke specifikt mot företagsmarknaden.



ATIs Radeon-grafikkort benämns som en ”AMD Stream Processor” i AMDs pressmeddelande vilket kanske kan förvilla vissa. Men kort och gott är det ett Radeon/FireGL-grafikkort med AMD-märkning.


Using professional-grade technology derived from AMD’s Graphics Product Group, the AMD Stream Processor is a PCI Express-based add-in board designed with higher memory densities than any consumer graphics card – a full 1 GB of GDDR3 memory for stream computing applications. The processor also features HPC-optimized memory performance designed to best handle unique stream computing problem sets.


Detta är med stor sannolikhet ett av de första stegen i att byta ut ATIs varumärke mot AMDs eget, men som vi tidigare rapporterat är det inte tänkt att ATI ska försvinna helt. Inte inom en överskådlig framtid i alla fall och förmodligen är det på konsumentmarknaden ATI och dess Radeon-familj kommer att leva längst.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid