I en ny uppdatering från AMD ska spår av vad som kan vara enheter inriktade på brytning av kryptovalutor ha hittats. Detta i form av en ny Navi 12-GPU utan stöd för bildanslutningar.

AMD kan komma att haka på Nvidias senaste försök att kapitalisera på trenden med att bryta kryptovalutor och samtidigt få fler Geforce-enheter till gamers. Detta då en ny uppdatering från det röda laget dissekerats och vad som kan vara bevis för kommande enheter utan bildanslutningar har hittats.

Informationen kommer från hemsidan Phoronix som rotade runt i AMD:s senaste Linux-drivrutin. Vi ser här vad som omnämns som ”Navi 12” med Video Core Next (VCN) inaktiverat. Denna enhet förväntas likna de tidigare blockchain-enheter som ryktats vara på väg. Även dessa utan stöd för VCN och Display Core Next (DCN), alltså beräkningsenheter utan något stöd för bildanslutningar. Troligtvis menade för brytning av kryptovalutor.

Huruvida AMD faktiskt kommer att göra som Nvidia med deras CMP-serie återstår att se. Vi kan komma att få se båda aktörerna erbjuda enheter menade för just den som vill bryta kryptovalutor. Det går dock inte att helt avfärda möjligheten att det som hittats i de senaste drivrutinerna handlar om något annat förrän vi faktiskt fått någon slags bekräftelse från AMD själva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonOscar Wessfeldt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oscar Wessfeldt
Medlem
Oscar Wessfeldt

Först när Nvidia presenterade att de skulle komma ut med ”mining”-kort så tänkte jag yes! Nu får gamers sina kort för sig själva. Sen tänkte jag ett steg längre och insåg att när dessa mining-kort blir föråldrade så kommer de skrotas istället för att återanvändas. Dvs grafikkort som används till krypto-mining kan ju återbrukas av gamers senare. De seriösa krypto-miner aktörerna köper de dyraste korten vilket de flesta gamers inte behöver, sen efter ett två år när det kommit ut bättre kort så kommer de sälja sina highend kort billigt, så det blir nästan lite win-win. Det är mina tankar.… Läs hela »

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Antagligen så är det endast en mindre mängd kort som överlever mining, om inte så borde vi ju redan sett en stor beg marknad av kort körda i mining.
Jag har bara sett ett handfull kort på beg marknaden som kommer från mining, å absolut inte att antal som motsvarar den mängd som sägs gå till mining.