AMD:s upplåsta varianter av Llano, A8-3870K och A6-3670K har visat sig inte nå de frekvenser många hade hoppats på med luftkylning. Med extrem kylning i form av flytande kväve har den upplåsta funktionen kommit till god nytta då Christian Ney tar inget mindre än två nya rekord.

När Llano anlände på marknaden sågs det knappast som ett intressant alternativ för överklockare, utan fick nöja sig med att vara en prisvärd arkitektur med inbyggd grafik för det lägre segmentet. AMD:s upplåsta varianter visar sig dock ha god överklockningspotential när man tar till mer extrema medel.

Med spänningen på hela 2.0 V, referensfrekvensen klockad till 129,1 MHz och en multiplier på x47 tog han det nya världsrekordet med just Llano på 6067 MHz. Till sin hjälp hade han moderkortet Gigabyte GA-A75-UD4H och ett Geil Eva Corsa-minne.

723466

Även minnesfrekvensen får ses som en imponerande bedrift då han kom upp till 3 505 MHz med minneslatenser på 13-13-13-36, vilket ligger mer än 500 MHz över tidigare rekord med Llano. Det är även den näst högst klockfrekvensen överlag, och slås endast av Matose, Monstru och Micutzu som klättrade upp till 3 600 MHz med AMD:s Bulldozer-arkitektur. Även om de upplåsta Llano-processorerna inte gjorde så stor nytta för vardagligt bruk ser det i alla fall ut som att överklockare kan finna mycket glädje i dem.

Källa: HWBot


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid