AMD börjar nu rulla ut nya Radeon Pro Duo som kommer utrustat med dubbla Polaris 10 GPU:er. Riktas mot proffs och mediaskapande.

Det må inte vara Radeon Vega, men AMD börjar nu skeppa nya Radeon Pro Duo. Inte att förväxla med fjolårets grafikkort med samma namn. Det nya grafikkortet är som föregångaren inriktat på marknaden för bildredigeringsproffs och andra ”skapare”.

Grafikkortet kommer utrustat med dubbla Polaris 10 GPU:er vilket resulterar i en processorkraft på 11,5 TFLOPs. Specifikationerna ligger på 72 Compute Units vilket betyder 4 608 streamprocessorer. Kortets GPU:er har en klockfrekvens på 1 243 megahertz (MHz) och den totala kraften hamnar på 11,5 TFLOPs. En bit under fjolårets kort som kom utrustat med dubbla Fiji-processorer.

Grafikkortet kommer med hela 32 gigabyte (GB) GDDR5 videominne med en total bandbredd på 448 GB per sekund. Kortet drivs av en 8-pin samt en 6-pin PCIe-kontakt och TDP-värdet ska ligga på 250 watt.

Kraften hos Radeon Pro Duo kan delas upp

En flitig egenskap hos det nya grafikkortet är att dess prestanda kan delas upp mellan olika program. Vilket enligt AMD innebär att användare kan få ett bättre flyt i sitt arbete då kraften hos grafikkortet inte används för en enda uppgift utan distribueras där den behövs.

AMD hävdar även att kortet ska prestera upp till 2 gånger snabbare än deras Radeon Pro WX 7100 samt upp till 2 gånger snabbare än den närmsta konkurrensen i ”utvalda mjukvaruprogram” tack vare stöd för flertalet GPU:er i flera av dagens populära program.

AMD Radeon Pro Duo (Polaris) kommer med en prislapp på 999 dollar. Cirka 8 800 svenska kronor med dagens valutakurs. Vilket är en bit under priset som fjolårets Fiji-baserade kort hade. Dock är priset på 999 dollar inte med skatt inräknat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
P86

Skulle varit till spelare..synd.