Small preview image

AMD har nu officiellt lanserat sitt senaste tillskott i Evergreen-familjen. Radeon HD 5870 Eyefinity6 har varit på tapeten sedan i oktober förra året när AMD lanserade dess syskon HD 5870 men det är inte förrän idag vi ser detta kort göras tillgängligt på marknaden. Ska vi göra en lång historia kort handlar det om en specialmodell av Radeon HD 5870 som förutom en 2GB minnesbuffert, dubbelt mot standardkortet, även stödjer upp till sex olika bildskärmar.



Det senare görs möjligt genom inte mindre än sex stycken mini-DisplayPort utgångar som vardera kan driva en en skärm med upplösningen 2560×1600 pixlar. Genom AMDs Eyefinity-teknik kan sex likadana skärmar koppplas samman till en stor bild och användare kan spela och arbeta i en maximal upplösning av 7680×3200 pixlar.


Radeon HD 5870 Eyefinity6 kommer med samma klockfrekvenser som sitt syskon medan priserna ligger på mellan 1000-1500 kronor högre, runt 4700-5300 kronor inklusive moms.


I de första testerna som dykt upp av korten och AMDs Eyefinity6 teknik ser vi att grafikkortet faktiskt klarar av att driva de flesta spel i dessa fantastiska upplösningar. Upplevelsen är med rätt spel och applikationer imponerande enligt de flesta, men samtidigt är det inte optimalt för fps-spel och defenitivt ingen vettig lösning för dem med normallöner.





Mer information om Eyefinity6 och Radeon HD 5870 Eyefinity6 2GB går att hitta i recensionerna nedan. Vi hoppas återkomma ganska snart med egna upplevelser från denna teknik inom kort.


:: HotHardware :: Firingsquad :: PC Perspective ::

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid