AMD laddar för fullt inför nästa generations grafikkortslanseringar och nu dyker det upp nya uppgifter som skvallrar om tidsramen för det röda lägrets Radeon R9 300-serie. Som tidigare indikationer pekat på sägs nu AMD förbereda en fullskalig lansering av Radeon R9 300-serien lagom till teknikmässan Computex i sommar.

Enligt uppgifterna som publicerats på Kitguru ska AMD beslutat sig för att skjuta på lanseringen av Radeon R9 300-serien för att ge partners och återförsäljare tid och möjlighet att sälja av nuvarande produktlager med grafikkort ur Radeon R9 200-familjen.

Som vi rapporterat om tidigare är det knappast troligt att AMD kunnat lansera sin nya flaggskepps GPU Fiji redan under början slutet av första eller början av andra kvartalet, men nu verkar det mesta peka på att en lansering under slutet av andra kvartalet är mer eller mindre spikad.

Flera nya modeller till Computex?

Mer intressant i de nya uppgifterna är att AMD sägs vara redo med en fullskalig serie av Radeon R9 300-modeller efter krav från ledningen och ingenjörer inom företaget. Tidigare uppgifter har indikerat att AMD skulle satsa på en lansering där man blandade nya grafikkretsar med nya grafikkortsmodeller utrustade med ommärkta kretsar. Enligt Kitgurus källor ska dock AMD ha för avsikt att lansera flera nya modeller under Computex och att ommärkta modeller med dagens GPU-kretsar skulle komma att dyka upp under kommande månader.

AMD har inte officiellt bekräftat några nya grafikkortsmodeller eller lanseringsdatum. Däremot har företaget bekräftat den kommande Radeon R9 300-serien på sin egen Facebook-sida samt pratat om andra kvartalet 2015 som en viktig tidpunkt för flera stora produktlanseringar – däribland GPU-lösningar.

Nytt flaggskepp ska vara spikat

Det återstår att se ifall nya grafikkretsen Fiji kommer att lanseras i flera modeller eller lanseras samtidigt som andra färska syskon. Vi väntar oss i minsta fall ett nytt flaggskepp som utrustas med 4 092 streamprocessorer och 4 gigabyte HBM-minne.

Källa: Kitguru

Relaterade artiklar

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
NiaburethLagl0rden-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Sorgligt nog så ær det væl bara toppmodellen som blir ny alla andra i300 serien blir ommærkta kort men ska bli intressant & se 390x (var væl prat om lætt omarbetade varianter av dom gammla alla från380x & neråt

-Boris-
Medlem
-Boris-

*4096 shaders.

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Bra att/om de inte säljer gammalt omlablat ”skit” (nåja) med nya namn bara. Samtidigt mer tråkigt för de som i dagens läge köper/köpt AMD-prylar. Man får ju väääldigt gammal teknologi i dagens läge jämfört med Nvidia som (nästan) bytt hela sina mellansegment (från 750 och uppåt) till ny teknologi med allt det innebär (gsync, MFAA, hw pacing osv osv) om man köper/köpt AMD. Inte underligt Nvidia har 3 ggr högra marknadsandel än AMD, man måste antingen varit väldigt mycket AMD-fanboi eller stirrat sig blind på ”fps” per krona för att köpa AMD senaste året iaf. Kanske kommer de ikapp nu,… Läs hela »

Niabureth
Medlem
Niabureth

Allt känns spännande med detta kort förutom storleken på grafikminnet. Om det nu bara blir 4GB Vram så tror jag inte den nya minnesbussen spelar så stor roll.

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Niabureth”]Allt känns spännande med detta kort förutom storleken på grafikminnet. Om det nu bara blir 4GB Vram så tror jag inte den nya minnesbussen spelar så stor roll.[/quote]næ det ær væl bara med dx12 som man kan dra nytta av det om man har flera kort så att 4+4=8 istællet før med mantle & dx11 så får man bara 4+4=4 detta ex om man kør 2 kort, kænns som lite med 4Gb på ett toppkort i dagslæget (eller før framtiden)Sen ær det ju orovæckande att det sagts att den nya tekniken ska vara vældigt dyr men man får hoppas… Läs hela »

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Ase”][quote name=”Niabureth”]Allt känns spännande med detta kort förutom storleken på grafikminnet. Om det nu bara blir 4GB Vram så tror jag inte den nya minnesbussen spelar så stor roll.[/quote]næ det ær væl bara med dx12 som man kan dra nytta av det om man har flera kort så att 4+4=8 istællet før med mantle & dx11 så får man bara 4+4=4 detta ex om man kør 2 kort, kænns som lite med 4Gb på ett toppkort i dagslæget (eller før framtiden)Sen ær det ju orovæckande att det sagts att den nya tekniken ska vara vældigt dyr men man får… Läs hela »