AMD har med Crimson ReLive Edition 17.9.2 börjat implementera Crossfire-stöd RX Vega, dock är det endast beta-drivrutiner än så länge.

I sina senaste beta-drivrutiner lägger AMD till stöd för Crossfire med grafikkort ur RX Vega-serien. Trots att dessa är i beta-stadiet så hävdar AMD att användare kan förvänta sig en imponerande prestandaökning i spel med flertalet RX Vega-kort i samma system.

Crossfire-stödet i den senaste drivrutinen lägger dock endast till stöd för två grafikkort i samma system, vilket kan indikera på att AMD väljer att gå samma väg som Nvidia har gjort och dömer bort användandet av fler än två grafikkort samtidigt. Det kan även hända att stöd för tre eller fyra grafikkort i samma system implementeras någon gång i framtiden.

Med de nya drivrutinerna så släppte AMD även en relativt lågupplöst bild som visar vad för prestandaökning som användare kan förvänta sig:

I spel som bland annat Far Cry Primal, Rise of the Tomb Raider och The Witcher 3: Wild Hunt så visar AMD:s uppgifter på att användare som nyttjar RX Vega 64 i Crossfire kan förvänta sig upp till en prestandaökning på cirka 80 procent.

Värt att ha i åtanke är dock att dessa beta-drivrutiner och att siffrorna kommer direkt från AMD och inte en opartisk källa som utfört sina egna tester.

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

1 Kommentar på "Crimson ReLive Edition 17.9.2 lägger till Crossfire hos RX Vega"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
Magnus
Medlem

Hur fungerar Crossfire (grafikkort som stödjer freesync givetvis) ihop med freesync ?

wpDiscuz