Small preview image

När AMD presenterade sin nya mobila Vision-plattform var Acer en av tillverkaren huvud partners. Acer visade bland annat upp sin nya Ferrari One 200 modell som med en slimmad formfaktor med 11,6-tums display och kaxigt färgtema onekligen stod ut från mängden. Vad som också gjorde Acer Ferrari One speciell var att tillverkaren tryckte på stöd för AMDs externa grafikkortsteknik XGP.



ATI XGP är likt en extern hårddisk ett hölje där man istället för en lagringsenhet kopplar in ett externt grafikkort. Lådan kopplas till datorn och kan sedan ta över jobbet med att pressa ut pixlar i spel och andra krävande applikationer.



Nu har Acer och AMD visat upp sin Ferrari One tillsammans med en Radeon HD 5×00 utrustad ATI XGP-enhet. Exakt vilken modell av AMDs DirectX 11-kapabla grafikkort man nyttjade är oklart, det finns ju faktiskt rätt många att välja mellan, men lite spännande är det att se denna uppgraderingslösning som inte bara ger högre grafisk prestanda utan även ger stöd för Eyefinity och andra trevlig funtionalitet i grafikkretsen.


Källa: Fudzilla

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid