AMD har köpt upp det amerikanska företaget Nitero. Med uppköpet följer expertis och patent för att trådlöst överföra data till VR- eller AR-headset.

AMD har nu offentliggjort uppköpet av ett mindre företag i Austin, USA. Företaget, som går under namnet Nitero, har utvecklat en krets för att effektivt skicka data till och från trådlösa VR- och AR-headset.

Mark Papermaster från AMD skriver i pressmeddelandet angående uppköpet av det Texas-baserade företaget att klumpiga, störande sladdar är en bidragande faktor till att VR inte har vuxit mer än vad det har idag. Man hoppas att med hjälp av Niteros teknologi och ingenjörer kunna bygga vidare på trådlös VR och AR för att göra dessa headset smidigare att använda.

Nitero

Trådlös VR med 5G-gener

Tekniken använder trådlösa överföringar på 60 GHz, i kontrast till modern trådlöst nätverk på 5 GHz. Niteros frekvensspann är med andra ord närmare vad som förväntas användas i kommande 5G-teknik.

Medan mer traditionell VR såsom HTC Vive kräver att headsetet och positionssensorerna har en klar sikt mellan varandra så kan Niteros krets även fungera i rum där detta inte är möjligt. Detta samtidigt som samma enheter kan sköta både dataöverföringen och positionsspårningen.

AMD har inte bara köpt upp Niteros patent och varumärken, då merparten av personalen från Nitero ska nu jobba under AMD-flaggan. Niteros grundare och chef Pat Kelly har till exempel nu fått titeln VD över AMD:s trådlösa division.

Exakt vad AMD planerar på att utveckla med teknologin från uppköpet av Nitero framgår ej i pressmeddelandet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid