Om ungefär en månad och lite kommer AMD släppa det första kortet baserat på Northern Islands-arkitekturen. Trots att AMD kommer stanna på 40nm ska den nya arkitekturen vara avsevärt snabbare än nuvarande kort för att ta tillbaka AMD till toppen. Vi vet också at AMD kommer sluta med ATI namnen, men också byta ut gränssnittet för deras Catalyst-drivrutiner.

AMD kommer göra om färgerna för att de ska vara mer AMD-lika, och så klart röra sig bort från de ganska typiska ATI-färgerna som finns idag. Det nya gränssnittet ska också vara mer användarvänligt och förhoppningsvis snabbare. Vi har inga bilder att bjuda på än, men de nya drivrutinerna är inte långt ifrån släpp. Så vitt vi vet är det först och främst en uppdatering av det grafiska gränssnittet och högst troligen mest en del i utfasningen av ATI.

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Jacob HugossonAndreas GthisSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Grymt

anders190
Gäst
anders190

Innebär detta att Radeon-korten kan bli gröna?

Anton Karmehed
Admin

AMD har förvisso alltid använt sig av grönt, men man har inte identifierats lika kraftigt med sin färg som ATI och NVIDIA (röd vs. grön). Så även om det rent logiskt borde betyda att AMD gick mot grönare grafikkort har jag svårt att se det hända, vi kan bara se på AMD Radeon-logotyperna, de är fortfarande röda.
Så det ska bli intressant att se hur man förändrar Catalyst framöver.

anders190
Gäst
anders190

Sant det förstås.
Ska bli intressant att se om de kan få in lite mer funktionalitet också. Kontrollpanelen lämnar en del att önska.

ctrl
Gäst
ctrl

Tja, nuvarande GUI är ju väldigt dåligt imo, det som de hade med trädnavigering förr var mycket bättre.
Inställningar saknar jag personligen inga, men vet att en del nämnt 120hz och sånt som verkar fattas.
Var väldigt sugen på att köpa ett 5870 kort, men skall hålla ut och se var 6870 kan ge mig istället.
Mitt 4870×2 är lite slött då vissa spel inte skalar så bra med CF.

Anton Karmehed
Admin

Jag hoppas innerligt att de blir bättre på att lyfta fram skärmegenskaper som overlay osv. Det är närmast omöjligt att hitta utan att googla fram det. I övrigt ska jag väl inte påstå att drivrutinernas gränssnitt är en deal breaker för mig personligen, men när man inte ens kan hitta inställningarna är det ju rätt illa.

Svensken
Medlem
Svensken

Mycket välkommet.

Medlem
Kaleid

…om det faktiskt blir bättre 🙂

this
Medlem
this

De behöver ju inte byta färg bara för att man fasar ut ATI som varumärke. Det går ju lika fint att ha rött till sin GPU avdelning och grönt för CPU avdelningen.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Kaleid”]…om det faktiskt blir bättre :-)[/quote]
Som 100% trogen AMD-fanboy hoppas jag verkligen det blir bättre, förstår inte hur det fungerade i hjärnkontoret hos AMD när dom ändrade(försämrade) GUI:et sist… Hatar det innerligt som det ser ut nu. Nvidia:s kontrollpanel är grym, lättnavigerad och inge krångel så ska det vara.