AMD:s senaste stora drivrutin kallad Adrenalin introducerade en del problem med äldre spel, problem som kunde ha blivit permanenta.

Efter att AMD lanserade 2017 års stora drivrutinspaket kallat Radeon Software Adrenalin Edition så dök det kort därefter upp klagomål från användare som upplevde kompatibilitetsproblem med drivrutinen och vissa spel.

Spelen i fråga är en rad spel som använder sig av DirectX 9. Dessa inkluderar bland annat Command & Conquer 3 Tiberium Wars, Battle for Middle Earth 1 & 2 samt The Witcher Enhanced Edition.

Från början verkade det som att AMD inte skulle lägga några resurser på att få dessa spel att fungera ordentligt med den nya drivrutinen. AMD:s svar till en användare på deras officiella forum ska bland annat ha förklarat att AMD med största sannolikhet inte skulle lägga några resurser på att fixa dessa problem.

”This title is from 2007, so we are unlikely to devote any valuable engineering resources to this issue, which is most likely caused by outdated API modules.”

Anledning ska då ha varit att dessa spel är upp till tio år gamla och använder sig av API-moduler som idag inte längre är relevanta.

AMD bekräftar att en lösning är på väg

Exakt vart den AMD-anställda som svarade att företaget förmodligen inte skulle fixa kompatibilitetsproblemen fick sin information går endast att spekulera om. Dock har AMD:s Terry Makedon tagit till Twitter för att bekräfta att AMD faktiskt arbetar på en lösning till dessa problem och att den kommer att dyka upp i samband med en kommande hotfix-uppdatering.

Så om detta är ett fall av en anställd på AMD:s support som haft felaktig information, uttryckt sig tokigt eller om PC-communityt fått AMD att ändra på sig är svårt att säga. Men Adrenalin-drivrutinerna kommer att få sig en uppdatering som åtgärdar dessa dessa problem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Husse Busse
Husse Busse
6 Årtal sedan

Svårt att veta om det blev fel från början av AMD på deras officella forum eller om de tvingats pudla….
Hur som helst så bra att de fixar detta.

io games
6 Årtal sedan

I feel it interesting, your post gave me a new perspective! I have read many other articles about the same topic, but your article convinced me! Thanks your share!
slither io