Vad som tros vara AMD:s nästa flaggskepp när det kommer till högpresterande acceleratorer tros gå under namnet Instinct MI200. Denna sägs erbjuda en multi-chip-modul för att dubblera prestandan jämfört med föregångaren.

Twitter-profilen Komachi har nu delat med sig av vad som ser ut att kunna vara skärmdumpar på dokumentation från AMD relaterad till deras kommande datacenter-produkter. Här ser vi både kommande processorer och grafikacceleratorer nämnas vid namn.

Inga faktiska specifikationer för grafikacceleratorn vid namn Instinct MI200 röjs. Däremot visar den bild som delades via Twitter att den listas som en ”MCM Special FIO Accelerator”. Något som kan peka på att AMD använder sig av en så kallas multi-chip-modul (MCM) och huseras flera grafikprocessorer baserade på CDNA 2-arkitekturen på samma kretskort.

Instinct MI200 tros även lanseras i samband med eller inte långt ifrån AMD:s Epyc Trento-processorer. Dessa processorer förväntas vara en variant på företagets Epyc Milan-enheter som specificerats mer mot användning i superdatorer. Processorerna förväntas inte dela mycket med den kommande Epyc Genoa-familjen som baseras på arkitekturen Zen 4 men tros ändå kommer med en rad nyheter för sitt användningsområde.

MI200 har även ryktats använda sig av GPU-arkitekturen GFX90A som är en variant av Vega-baserade GFX900 som nu erbjuder full-rate FP64.

Huruvida någon av denna information faktiskt visar sig stämma återstår att se. I dagsläget har vi inte fått bekräftat exakt vad AMD planerar för framtidens grafikacceleratorer, processorer och superdatorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid