Small preview image

Evergreen är AMDs nya generation av grafikkretsar som man för nuvarande håller på att rulla ut på grafikkortsmarknaden. Men redan för någon vecka sedan lyckades vi sniffa upp den första informationen om generationen som sägs efterträda Evergreen. Sedan dess har vi nu fått höra att namnet på den nya GPU-familjen blir lättstavade Hecatoncheires. Inom denna familj kommer det att lanseras ett flertal olika grafikkretsar för både desktop och den mobila marknaden.Som tidigare avslöjats är Hecatoncheires en helt ny arkitektur och kommer att skilja sig en hel del från Evergreen och tidigare lösningar från AMD. Namnet kommer från ett djur ur den grekiska mytologin vilket stämmer överrens med de uppgifter vi publicerat tidigare.


På Fudzilla har man nu även skrivit mer om de utvecklingsnamn vi pratade om i början på månaden, Cozumel, Ibiza och Kauai. Detta ska vara AMDs tre nya mobila kretsar och som vi kunde avslöja redan tidigare kommer namnen från olika öar.


Tre krekiska utvecklingsnamn sägs också ha spikats för desktopmarknaden och de är Briareos, Gyes och Kottos. Alla tre döpta efter tre Hecatoncheires varelser ur den grekiska mytologin.


Den enda informationen som har dykt upp kring själva arkitekturen är att AMD väntas använda sig av MIMD shaders som ger GPU-arkitekturen ännu bredare beräkningskraft.AMD Radeon HD 5750 är ett av de senaste korten ur Evergreen-familjen


Källa: Fudzilla

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid