Dell är inte bara en av världens största datortillverkare utan också den enda av de riktigt stora tillverkarna som ännu inte anammat AMDs processorer i deras produktsortiment.


Ryktena om Dells AMD planer har avlöst varande de senaste 5 åren, allt sedan Athlon-serien introducerades åren 1999/2000. Till dags datum har dock Dell fortfarande inte lanserat något system med AMD-processorer och tillverkarens mycket goda samarbete med AMDs ärkerival Intel är troligen den största orsaken till detta.


Nu verkar det dock som att Dell funderat ordentligt på AMDs utbud och konstigt vore ju annars med tanke på AMD64-arkitekturens framgång det senaste året.
Datortillverkare som HP, IBM och Sun Microsystems har krypigt till korset och erbjuder system med AMD-processorer och frågan verkar nu vara när och inte om Dell följer i deras fotspår.


Dell’s chief executive said that the company is now looking at AMD processors ’more closely and more seriously’ than ever before”


Om nu Dell också hoppar på AMD-tåget, vilket inledningsvis borde omfatta Opteron-baserade system, är detta en fin fjäder i hatten för AMD som länge bearbetat Dell angående detta.


Källa: ZDNet UK

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid