En ny rapport från QA Consultants hävdar att AMD förser sina användare med marknadens mest stabila drivrutiner för grafikkort. 

Enligt en nyligen publicerad rapport från ”QA Consultants” är det AMD som förser sina användare med de mest stabila drivrutinerna för grafikkort. Enligt firman ska AMD vinna över Nvidia när det kommer till drivrutinsstabilitet för både arbetsstationer och konsumenter/gamers.

QA Consultants hävdar sig vara det främsta företaget i Nordamerika när det kommer till att kvalitetstesta mjukvara. Firman ska ha utfört över 5 000 tester och har agerat konsulter åt både bilindustrin, sjukvård och telebolag.

Värt att ha i åtanke är däremot att uppdraget som resulterade i denna rapport sägs komma på beställning från AMD. Detta betyder inte att den är ogiltig, men det kan vara värt att ha i åtanke. QA Consultants håller fast vid att firman är helt opartisk.

QA Consultants använde Microsofts Windows Hardware Lab Kit (HLK) för att utföra ett 12-dagars stresstest mellan drivrutiner från AMD och Nvidia. Sex grafikkort från både AMD och Nvidia användes, med modeller ur både entusiastsegmentet, mellansegmentet samt budgetsegmentet.

Mer specifikt rör det sig om Radeon RX Vega 64, RX 580, och RX 560 från AMD:s utbud av konsumentgrafikkort. För arbetsstationer var det Radeon pro WX 9100, WX 7100 samt WX 3100. Drivrutinerna som använder var Radeon Adrenalin 18.5.1 för konsumentgrafikkorten och Radeon Pro Software Enterprise 18.Q2 för arbetsstationerna.

Från Nvidias sida använder konsumentgrafikkorten Geforce GTX 1080 Ti, GTX 1060 med sex gigabyte (GB) videominne samt GTX 1050 med 2 GB minne. För arbetsstationer nyttjades Quadro P5000, P4000 samt P600. De drivrutiner från Nvidia som användes var Geforce Game Ready Driver 397.64 för konsumentgrafikkorten samt Quadro Desktop 391.58 för arbetsstationerna.

Samtliga tester utfördes på system med Windows 10 och dess april 2018-uppdatering.

Efter 12 dagar av kontinuerligt stresstestande dygnet runt kom visade QA Consultants siffror på att Nvidias drivrutiner levererade 82 procent stabilitet. Medans AMD:s drivrutiner levererade 93 procent stabilitet. Detta är baserat på hur många av de utförda testerna som lyckades samt misslyckades hos båda tillverkarnas grafikkort.

Den som vill läsa hela rapporten från QA Consultants kan hitta den i .PDF-format här. Även AMD delade med sig av resultaten i ett inlägg på sin Radeon-blogg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ErikMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

De är hjärtligt välkomna till jobbet. I vår utvecklingsmiljö så kraschar AMD:s drivrutiner med 100% säkerhet varje gång. Vi är långt ifrån enda företaget som har problem med detta.

Erik
Gäst
Erik

själv har jag gått över till 100% nvidia, fungerar nästan felfritt, har haft problem med nyare linux distros men det var inte nvidias fel då det fungerar felfritt på äldre distros, ser att vi står inför ett större teknikskifte nu där komplicerade system, typ linux, ersätts med slimmade system som utökas med plugin efter behov, komplicerade system som går sönder är helt enkelt inte acceptabelt. det blir spännande att se vad som kommer på operativsystemsfronten,