Blåsvädret Nvidia hamnat i gällande minnesbegränsningarna i Geforce GTX 970 är långt ifrån över, något som konkurrenten AMD självklart passar på att spinna vidare på. I ett twittermeddelande delar nu det röda laget ut en sågning och lyfter samtidigt fram sina egna produkter ur Hawaii-familjen.

I slutet av förra veckan ökade volymen på diskussionerna om den egendomliga minneshanteringen som observerats för Nvidias prestandagrafikkort Geforce GTX 970. Av de fyra gigabyte grafikminne som korten levereras med kan endast 3,5 gigabyte faktiskt användas utan prestandaförluster, en teknisk brist som nu även har tvingat Nvidia till att revidera specifikationerna för sitt grafikkort. Händelseförloppet har såklart inte heller passerat konkurrenten AMD obemärkt.

AMD:s representant Robert Hallock publicerade nyligen en bild på twitter där företagets entusiastgrafikkort R9 290 presenteras med texten ”4GB means 4GB”. Minnet och minnesbandbredden har redan sedan tidigare varit AMD:s främsta marknadsföringsvapen mot Nvidias Maxwell-grafikkort och blåsvädret kring GTX 970 ger dem såklart extra vatten på sin kvarn.

Specifikationerna för Geforce GTX 970 kommer uppdateras för att återspegla minnesbegränsningen, men hur eventuell returhantering för missnöjda konsumenter världen över kommer hanteras är fortfarande oklart.

Källa: Twitter


Relaterade artiklar

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TwistedShrunkNiclas_PetterssonMacAllanbennyvbSkuggan7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Cores != Modules
Varför måste man alltid fiffla med begreppen när man pratar AMD?
AMD Barton 3200+ != 3200mhz
.. och nu drygar de sig med sin konkurrent.. ingen heder.. det ska bara säljas!

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

[quote name=”_AnKaN_”]Cores != ModulesVarför måste man alltid fiffla med begreppen när man pratar AMD?AMD Barton 3200+ != 3200mhz.. och nu drygar de sig med sin konkurrent.. ingen heder.. det ska bara säljas![/quote] Exakt så är det, men akta dig för AMD fanboys dom hugger direkt. AMD kör alltid med konstiga lösningar på allting och hittar på egna namn som på papperet låter bättre än vad det är. Ta bara en sån enkel sak som Pre Rendered Frames, en inställning Nvidia har i sin kontrollpanel. Den talar för sig själv vad den gör och borde vara den ända rätta benämningen? Nix,… Läs hela »

bennyvb
Gäst
bennyvb

När kommer prissänkningen? Minst en tusenlapp ska bort.

Johan
Medlem
Johan

Om man nu skall försöka vara rolig så borde man ju först se till att ha täckning för det.

Trotts 970 kortet är stympat och dyrare är det ett betydligt bättre köp än ett R9 290, kan ju inte heller vara roligt för AMD att se sig slagen på fingrarna av ett stympat kort.

Niclas_Pettersson
Gäst
Niclas_Pettersson

AMD skall väl inte tala och göra dum marknadsföring? De försökte ju sälja sina 8 kärniga processorer som 8 kärniga när de bytt ut 4 cores mot delade kärnor inuti kärnor. :-*
”8 CORES MEANS 8 CORES
Intel Core i7-5960X”

TwistedShrunk
Gäst
TwistedShrunk

Nvidia har gjort bort sig så grovt. Länge sen jag såg sån storm i social medier. Kan de gott ha de klåparna. Go AMD! 😆