En ny rapport om försäljningen av grafikkort och grafikkretsar från Jon Peddie Research visar ett trendbrott där tillverkaren AMD för första gången på länge börjar plocka nya marknadsandelar. Rapporten visar även att både AMD och Nvidia ökade sina grafikkortsleveranser under tredje kvartalet och att tillverkarna kan tacka spel-utvecklarna för framgången.

Rapporten från analytikerföretaget Jon Peddie visar att det tredje kvartalet kommer att ge en större ökning i samband med att PC-gamers gör sig redo för de absolut senaste AAA titlarna som lanseras kring julhelgen. Titlar som Fallout 4 från Bethesda, Star Wars: Battlefront från Electronic Arts är bara några stora titlar som ska släppas eller har släppts. Enligt rapporten så har dessa spel gjort att spelare i större utsträckning uppgraderar sina grafikkort för att kunna få ut maximalt av de nya titlarna.

Generellt under tredje kvartalet såg man att AMD:s totala enhetsleveranser ökade med 15,87 procent medan Intels ökade med 5,08 procent från förra kvartalet och Nvidias ökade med 21,39 procent.

Totalt har PC-marknaden i sig ökat med 7,55 procent kvartalsvis men minskade med -8,94 procent sedan förra året.

AMD plockar marknadsandelar från Nvidia

Enligt rapporten från Jon Peddie lyckas AMD faktiskt få till ett trendbrott under tredje kvartalet 2015. Lanseringen av Radeon Fury och Radeon 300-serien har fått fler spelare att hoppa över eller tillbaka till det ”röda laget”. Trendbrottet som rapporten visar är att AMD har tagit tillbaka marknadsandelar från Nvidia när det kommer till försäljning av diskreta grafikkort. AMD ökade från 18 procent till 18,8 procent medan Nvidia tappade från 81,9 procent till 81,1 procent.

Marketshare Q32015

Generellt ökade AMD:s försäljninng av diskreta grafikkort med 33,33 procent under kvartalet jämfört med föregående kvartal, motsvarande siffra för Nvidia var 26,35 procent.

Jon Peddie Research bekräftar i sin rapport att försäljningen av grafikkort ökar märkbart från både AMD och Nvidia i samband med stora spelsläpp på PC-marknaden.

Källa: Wccftech och Jon Peddie

Relaterade artiklar

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid