AMD jublade tidigare i veckan när de första leveranserna av den nya mellanklassprocessorn Llano började levereras till företagets partners. Lika glada tongångar är det knappast nu när de första bilderna av både Fusion A-seriens processorer och den nya FM1-sockeln sägs läckt ut på Internet. Vi bjuds bland annat på bilder av APU-kretsen och en skärmdump från CPU-Z.

Llano är en så kallad applikationsprocessor som skiljer sig från AMD:s tidigare stationära kretsar genom att man även bakat in en kraftfull grafikdel i kiselkretsen. Processorarkitekturen använder sig av AMD:s Phenom II-baserade processorkärnor som vidareutvecklats och numera kallas Stars. AMD A-serien ska bli namnet på kretsarna när de anländer i våra butikshyllor och förutom en inbyggd grafikdel ska vi hitta mellan 2 och 4 CPU-kärnor i kretsarna.

Den Llano APU som nu hittat in framför kameran avslöjar den något ovanliga pinuppsättningen som AMD:s nya processorer kommer att använda sig av. Även om kretsen är för ny för att kännas igen helt av systemövervakningsprogrammet CPU-Z kan vi där avläsa en klockfrekvens på 2,4 GHz samt totalt fyra aktiva kärnor.

llanbild2

Vi kan inte vara helt säkra på bildernas äkthet men med processorer på väg ut till partners och tillverkare lär risken för läckor öka dramatiskt den närmaste tiden, något som ger uppgifterna mer tyngd.

llanocpuz

llanobild

Källa: zol.com.cn

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
thismitrixJacob HugossonAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

En sådan här får det bli i föräldrarnas nästa burk. Mumma! Känns lite väl lågt med 2.4GHZ på en 32nm process? Eller är det för att det är ett engineerign sample?

Jacob Hugosson
Medlem

Trodde faktiskt vi skulle få se högre klockfrekvenser då AMD själva sagt att Llano är en 3GHz+ design… Men är väl som ni säger att det är för att det är ett Engineering Sample sen vet vi inte om det är en 65W eller 100W modell.

Men det är oviktigt nu vill jag se hur pass bra Llano presterar, jag är nog en av få som ser fram emot Llano mer än Bulldozer!

mitrix
Medlem
mitrix

Vad jag tycker verkar mer mysko än klockfrekvensen (vilket förmodligen som sagt beror på ES) är spänningen, 0,396V låter väldigt lite, även om det skulle vara i något slags viloläge?

this
Medlem
this

[quote name=”mitrix”]Vad jag tycker verkar mer mysko än klockfrekvensen (vilket förmodligen som sagt beror på ES) är spänningen, 0,396V låter väldigt lite, även om det skulle vara i något slags viloläge?[/quote]
Beror nog förmodligen på att CPU-Z inte har stöd för den CPU och inte kan läsa av spänningen korrekt. Men om det stämmer så är det riktigt bra siffror.