Inte helt förvånansvärt har Microsoft mer eller mindre bekräftat att AMD FSR är på väg till senaste generationens Xbox-konsoler och att Xbox-skaparen är uppspelt över teknikens potential.

Under förra veckans Computex-mässa bekräftade AMD att FidelityFX Super Resolution (FSR) kommer att lanseras 22 juni. Detta är något många har väntat på ska ske sedan AMD först avtäckte sina första grafikkort ur Radeon RX 6000-serien. När grafikkorten presenterades pratades det även om AMD FSR men tekniken var inte riktigt redo för lansering just då.

Eftersom tekniken visades upp tillsammans med RDNA 2-arkitekturen var det många som spekulerade i hur denna teknik även skulle kunna bli tillgänglig för de senaste spelkonsolerna. Även om tekniken inte är exklusiv för just AMD:s senaste arkitektur. Både Microsofts Xbox Series S och Series X samt Sonys Playstation 5 bygger dock på hårdvara från just AMD. Dessa spekulationer kan nu ha bekräftats stämma, i alla fall för Microsofts sida av konsolkriget.

I ett uttalande till IGN har en talesperson för Microsoft nämnt att Xbox-skaparen ser fram mot AMD FSR och dess potential. Microsoft ser det som en bra metod för utvecklare att pumpa upp antalet bildrutor per sekund och även upplösningen spel körs i.

Dessvärre gavs inte mycket mer information kring implementeringen av FSR hos spelkonsolerna. Enligt talespersonen kommer vi få mer information angående detta inom kort. Exakt när det blir och när vi kan komma att se tekniken komma till konsolerna officiellt återstår dock att se. Det återstår även att se om och när Sony kan komma att ge sin senaste spelkonsol Playstation 5 samma behandling med stöd för AMD:s prestandasparande nya teknik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid