AMD Ryzen Threadripper har visat sig ha fyra stycken Zeppelin-kretsar varav två är inaktiverade. Nu har AMD förklarat exakt hur det ligger till.

AMD Ryzen Threadripper blev nyligen isärplockad och under den medföljande värmespridaren kunde man se att processorerna är utrustade med fyra stycken Zeppelin-chip. Två av dessa chip är dock inaktiva vilket startade rykten om att Threadripper egentligen är Epyc-processorer och att det en dag kan komma processorer med dubbla antalet processorkärnor till AMD:s nya X399 plattform.

Threadrippers extra chip är ”i princip stenar”

AMD:s James Prior har nu tagit till Twitter för att klargöra att Threadripper och Epyc är två helt olika produkter. Olika substrat, olika typer av kretsar och att de två inaktiverade kretsarna hos Threadripper mer eller mindre kan ses som två stenar på kretskortet.

”Threadripper is not a Epyc processor. Different substrate, different dies. 2 dies work, other 2 have no path to operation. Basically rocks.” – James Prior, AMD.

Threadripper

Anledningen till att AMD valt att inte beskriva dessa chip som ”inaktiva” är att ordet kan få det att låta som att dessa en dag kan bli aktiverade igen. Så är då inte fallet och de två chip som mer eller mindre finns på Threadripper som utfyllnad är helt enkelt bortom räddning.

Threadripper

De två inaktiverade modulerna på Threadripper verkar således vara på plats endast för att agera som stöttepelare för de två aktiverade chippen så att den medföljande värmespridaren helt enkelt inte utsätter dessa för alldeles för mycket tryck.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid