Det är inte bara sockel AM4 som får en ny processorgeneration under 2018 utan även Threadripper förbereds i uppdaterad form baserad på ”Pinnacle Ridge”.

Under april månad kommer AMD att lansera den andra generationens Ryzen-processorer. Dessa kommer att bygga vidare på samma arkitektur som fjolårets processorer, men tillverkas på 12-nanometers (nm) tillverkningsprocess. Även AMD:s HEDT-processorer Threadripper kommer att få samma behandling som Ryzen visar läckta pressbilder från AMD.

AMD har anammat ett nytt lanseringsschema för sina processorer. År 2017 såg vi lanseringen av Zen-arkitekturen i form av Ryzen och Threadripper. Under 2018 kommer ”Zen+” som är en förfinad version av originalarkitekturen som bygger på 12 nm istället för originalets 14 nm.

Nästa arkitektur ”Zen 2” förväntas att dyka upp under 2019 i form av ”Matisse” som tar över efter Ryzen 2000-serien, ”Picasso” som blir uppföljaren från AMD:s APU-enheter ”Raven Ridge”, samt i formen av ”Castle Peak” som enligt bilden ovan ser ut att bli en Zen 2-baserad uppföljare till Threadripper.

År 2020 är det sedan dags för den förfinade versionen av första generationens Zen 2-processorer. Dessa kommer i form av ”Vermeer” som tar över efter Matisse, ”Renoir” som tar över efter Picasso och sedan ”Next Gen HEDT” – uppföljaren till Castle Peak som ännu inte verkar ha fått ett eget kodnamn.

Dessa uppgifter är vid skrivande stund inte officiellt bekräftade av AMD, men bilden ovan dök upp samtidigt som pressbilderna angående Ryzen 2000-serien prislappar och specifikationer läckte ut. I samband med detta var hemsidan Videocardz var snabba nog att få en skärmdump på när AMD i Storbritannien delade en artikel angående dessa bilder. Ett inlägg som snabbt plockades ner av AMD. Att en officiell Facebooksida för tillverkaren delade en artikel om dessa läckta pressbilder kan innebära en sorts bekräftelse att dessa stämmer, men det återstår fortfarande att se.

Specifikationer, pris & prestandasiffror för Ryzen 2000-serien läcker ut

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid