Det verkar som att AMD arbetar på fler APU-enheter än de två som lanserades under gårdagen, både Ryzen 5 2400G och Ryzen 3 2200G har nu listats i lågenergivarianter.

Denna vecka såg vi lanseringen av de första enheterna ur AMD:s Raven Ridge-familj. Dessa enheter integrerar en Zen-baserad processor tillsammans med en integrerad grafikdel baserad på företagets Vega-arkitektur i ett och samma paket.

Tillverkarna Asus och Asrock har nu enligt Videocardz listat två stycken hittills okända APU-enheter i sina listor över processorer kompatibla med deras moderkort. Dessa går under namnen Ryzen 5 2400GE och Ryzen 3 2200GE och sägs vara nästintill identiska med de enheter som lanserades under gårdagen.

Den stora skillnaden mellan de kommande och de ”gamla” APU-enheterna är dock att de två som ännu inte har lanserats har ett TDP-värde på endast 35 watt. Medans 2400G och 2200G båda har ett TDP-värde på 65 watt.

Det är klockfrekvenserna som kommer att vara sänkta på de kommande modellerna för att nå det lägre TDP-värdet. Det är fortfarande 4 kärnor och 8 trådar samt 704 streamprocessorer i grafikdelen hos Ryzen 5 2400GE, men basfrekvensen är sänkt från 3,6 gigahertz (GHz) till 3,2 GHz. Ryzen 3 2200GE får en basfrekvens på 3,2 GHz jämfört med 3,5 GHz hos 2200G.

Det har dock inte listats några turbofrekvenser för någon av modellerna, om dessa inte är spikade ännu eller om enheterna helt enkelt inte kommer att ha några turbofrekvenser återstår att se. Även klockfrekvenserna för grafikdelarna är vid skrivande stund okända. Samma visa gäller även prissättning och lanseringsdatum.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bewise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Typiskt att det inte gick ut med info när de ska komma.