Small preview image

När vi första gången rapporterade om AMDs kommande Bulldozer processorarkitektur poängterade vi att man i sina framtida CPU:er kommer att lägga över en hel del arbete på sina grafikkretsar. AMD har på ett effektivt sätt ökat flertrådsprestandan i sin nya processorarkitektur genom att endast utöka kapaciteten för heltal. Trots två heltalsenheter har man lämnat processorns flyttalsenhet ensam och ämnar istället lägga över en del av flyttalsberäkningarna på grafikkretsen.



Detta är något AMD kommer att bygga vidare på de närmaste åren och till Anandtech har man nu bekräftat att man inom 3-5 år kommer att lägga merparten av flyttalsberäkningarna just på datorns grafikkrets.



At that point you could even argue against including any sort of FP logic on the ”CPU” at all. It’s clear that AMD’s design direction with Bulldozer is to prepare for that future.


Detta är onekligen en spännande utveckling som i slutändan betyder att våra datorer inte bara kan dra stor nytta av en grafikkrets, de kommer bli helt livsnödvändiga. Något som ytterligare visar att vi i framtiden kan vänta oss mer fokus på hetrogena kretsar där flera komponenter samlas i samma kisel.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments