Small preview image

AMD DTX är en helt ny formfaktor på PC-marknaden som riktar in sig på små och smidiga datorsystem. AMDs nya SFF-standard har ännu inte dykt upp på konsumentmarknaden men nu kommer rapporter som indikerar att DTX-standarden redan från start kommer få ett brett stöd hos moderkortstillverkare och att mängder med nya moderkort kommer att visas upp under Computex 2007. Vissa moderkortstillverkare har tydligen så pass stor tilltro till AMD DTX att man ser hur mini-ITX och micro-ATX formaten kan få det tufft på den allt växande SSF-marknaden. Detta kommer efter att Intel visat sitt intresse för mini-ITX plattformen, en plattform som enligt vissa moderkortstillverkare dock är något för klen för större multimedia system.



Since the DTX platform reduces size by eliminating two PCI Express slots and the fact that it uses a mainstream power supply standard and an open CPU structure, the platform provides more design options for motherboard makers.


Vi kan med andra ord vänta oss flera heta SFF-plattformar den närmsta framtiden och det ska även bli intressant att se hur en tillverkare som Shuttle reagerar på det ökade utbudet av SFF-system. Man har mer eller mindre skapat SFF-marknaden som vi känner den idag, men nu verkar det vara stora förändringar på gång.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid