AMD FX-serien lanserades förra veckan, men var för de allra flesta inte alls vad de hoppades på. Prestandan var inte riktigt där vi hade hoppats, och samma sak kan vi säga om strömförbrukningen. Dokument från AMD avslöjar en ny B3-stepping som kanske kan råda bot eller i alla fall lindra ovanstående problem.

En stepping, är ett relativt litet steg för en processor eller vilken krets som helst egentligen.Vad det innebär är att när man har fått sin nya krets från skrivbordet, till att bli verklighet i kisel. Sedan är det dags att börja felsöka och rätta till mindre oförutsedda fel. Varje gång man gör detta få en krets en ny bemärkelse som kallas för stepping. Varje stepping i avancerade kretsar som processorer och grafikkort brukar ta tre till fyra månader att skapa.

Bulldozer har än så länge gått igenom denna process fem gånger med A0, A1, B0, B1 och B2 innan den var redo för konsumentmarknaden. Normalfallet för en helt ny krets brukar vara att de går igenom denna process minst tre gånger. Nu avslöjar dokument från AMD att Bulldozer – arkitekturen, som även kallas för Family 15h ska få sin sjätte stepping vid namn B3. Där vi förhoppningvis kommer att få se några förbättringar.

AMD_Bulldozer_B3

Medan en ny stepping inte kan utföra mirakel, så brukar vi vanligen få se högre klockfrekvenser i förhållande till lägre strömförbrukning. Detta är två punkter som absolut bara kan göra Bulldozer bättre. När den nya steppingen ska komma kan vi inte svara på, men det bör bli som tidigast under början på nästa år.

Källa: AMD (sida 27)

Relaterad nyhet:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ME4MERebellionViking1962Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Frågan är om det hjälper. FX har fått ett dåligt rykte och det tvättar man inte bort med en respinn direkt.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Om AMD lyckas med detta så tycker jag att AMD ska dra tillbaka sina B2 processorer så att risken minimeras att få fel stepping eller så får dom sätta alla B2 till ett annorlunda pris så att man ser skillnaden

Rebellion
Medlem
Rebellion

Merparten av cpu’er säljs ju i färdiga datorer genom OEM’s där steppingen kortsiktigt inte är lika viktig så jag tror inte de kommer bry sig om att dra tillbaka på retailsidan.
Möjligen kanske de flyttar öven retail B2’orna till OEM marknaden men jag ser det som en högoddsare.

Henry de Kruijf
Medlem

[quote name=”Viking1962″]Om AMD lyckas med detta så tycker jag att AMD ska dra tillbaka sina B2 processorer så att risken minimeras att få fel stepping[/quote]

.. för att du inte ska få ”fel” stepping och få lägre OC resultat? .. tror inte AMD bryr sig så mycket om det för tillfället 😛