AMD har sett en positiv utveckling på processormarknaden under 2011 och deras lyckade lanseringar av sina Fusion APU-kretsar ska tydligen följas upp med en satsning på DDR3-minnesmoduler. Det är i alla fall de signaler vi får från Japan där AMD börjat sälja DDR3-1333 minnesmoduler med Radeon-märkning, något som även bekräftas av AMD själva på deras produktsajt.

AMD Radeon Memory ska finnas i tre olika serier där man i Japan redan siktat mellanklassserien Entertainment där man satsar på multimedia och ganska ordinära datorsystem. Här ligger den specificerade klockfrekvensen på 1 333 MHz med latenser om 9-9-9.

AMD ska även rulla ut en mer högpresterande Radeon-minnesserie som under namnet Ultra Pro Gaming ska arbeta i 1 600 MHz och få något lösare latenser på 11-11-11. Minnesmoduler som känns väl lämpade för exempelvis AMD Llano där minnesbandbredden är ytterst viktig.

amd

Sist men inte minst kommer det även att dyka upp en serie Enterprise-moduler men några klockfrekvenser eller latenser finns ännu inte specificerade.

Klart är i alla fall att alla moduler väger in på 2GB och arbetar med en spänning på 1,5V. Priset för en 2GB 1 333 MHz modul i Japan ligger med dagens växelkurs och svensk beskattning på runt 200 kronor men när och till vilka priser modulerna eventuellt dyker upp i Sverige återstår att se.

amdradeonmem

Källa: PC Watch

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Boris-Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Finns även uppe på AMD:s officiella sida: http://www.amd.com/us/products/technologies/radeon-memory/Pages/system-memory.aspx

Jävligt slappa timings, men med tanke på att det är en av processortillverkarna vi pratar om är det väl inte direkt lustigt att dom följer JEDEC-standarder till punkt och prick.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Ser ut som de vill ha stabilitet och livslängd framförallt. Jag tror inte de vill få dåligt rykte av att någon köper ett Llano system och sedan kör med skitminnen som dör efter något år.