Lanseringen av Ryzen 2, den andra generationens Ryzen-processorer från AMD är inte långt borta och nu har det bekräftat att de kommande processorerna kommer att ha en fastlödd värmespridare.

I april är det dags för ”Ryzen 2”, den andra generationens Ryzen-processorer från AMD att hitta sin väg till butikshyllorna. Den nya generationen baseras på GlobalFoundries 12 nanometer+ tillverkningsteknik och även Zen-arkitekturen har fått sig en polering och går nu under namnet ”Zen+”.

Dessa nya processorer ska klara av högre klockfrekvenser än AMD:s nuvarande Ryzen 1000-serie. Även stöd för högre klockfrekvenser på internminnet är något som den nya generationen erbjuder med stöd för RAM med hastigheter på upp till 4 000 megahertz (MHz).

Nyligen lanserade AMD APU-serien ”Raven Ridge” som inkluderar Zen-baserade processorkärnor tillsammans med grafikdelar baserade på AMD:s grafikarkitektur Vega i ett och samma paket. Värmespridarna på dessa enheter är inte fastlödd utan AMD har där valt att använda sig av kylpasta för att fästa dessa vid processorerna.

Ryzen 2

AMD:s beslut att använda kylpasta istället för att löda fast värmespridarna på en produktserie som lanseras relativt nära inpå Ryzen 2 har lett till en del frågor angående om de nya processorerna också skulle använda sig av kylpasta mellan värmespridaren och processorn. Dock var Robert Hallock från AMD snabb att bekräfta att andra generationen Ryzen likt den första generationen kommer att ha fastlödda värmespridare. Något som kan komma att gynna de nya processorerna vad gäller temperaturer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid