AMD Ryzen Threadripper har nu officiellt lanserats  och i samma veva har tillverkaren nu avslöjat att processorerna endast byggs på de bästa kretsarna.

Threadripper har äntligen landat, embargot för prestandatester och recensioner är nu lyft. AMD har även passat på att avslöja information om det Summit Ridge-kisel som företagets nya flaggskeppsprocessorer består av.

AMD har nu bekräftat att företaget handplockar de chip som de nya entusiastprocessorerna bygger på, Threadripper ska endast bestå av chip som är i topp 5 procent av alla tillverkade Summit Ridge-kretsar. Något som indikerar att de nya processorernas komponenter är av högre kvalité än vad som finns på tillverkarens övriga Ryzen-processorer.

Threadripper

Anledningen till denna noggranna process ska vara för att minimera mängden elektriskt läckage för att se till att processorernas totala strömförbrukning hålls så lågt som möjligt. Detta i sin tur leder även till att processorernas temperaturer hålls nere så mycket som möjligt.

Handplockade komponenter kan även leda till en stabilare processor vid överklockning och möjligheten att nå högre frekvenser än vad andra chip kan komma att nå. I vår recension av Ryzen Threadripper 1920X och 1950X lyckades vi till exempel nå 4,1 gigahertz (GHz) på 1920X samt 4,0 GHz på 1950X på samtliga kärnor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid