Under förra veckan började ett rykte som hävdade att AMD förbereder en grafikkortsserie kallad Radeon RX 500X att cirkulera. Något som nu har bekräftats i form av officiella specifikationer.

AMD förbereder en ny grafikkortsserie. Under förra veckan började det ryktas att det handlar om så kallade Radeon RX 500X-serien, men fram till nu har det inte funnits mycket information att gå på.

Nu har AMD publicerat de officiella produktsidorna för den nya serien. Den som förväntade sig en uppfräschad RX 500-serie med ett par procent högre prestanda kommer att bli besviken.

Det spekulerades tidigt om att RX 500X-serien skulle vara skulle bestå av samma modeller som icke-X-serien, men med upp till sex procent högre prestanda. AMD:s produktsidor visar dock att så inte är fallet.

Radeon RX 500X verkar inte vara något annat än exakt samma modeller som den tidigare serien, men endast ämnat för OEM-tillverkare. Den enda modellen som har ändrats på något annat sätt än rent namnmässigt är RX 550X. Denna modell kommer med en klockfrekvens på ”upp till 1 287” megahertz (MHz), jämfört med RX 550 vars klockfrekvens är ”upp till 1 183” MHz.

Utöver denna mindre ändring till kortet näst längst ner i seriens näringskedja så finns det hårdvarumässigt ingenting nytt med Radeon RX 500X-serien.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid