I helgen uppmärksammades rapporter om fläktstrul i samband med AMD:s nya drivrutinspaket, Radeon Software Crimson Edition, där felaktiga fläktkurvor ska ha orsakat överhettade grafikkretsar och spänningsregulatorer. Som utlovat släppte AMD igår en mjukvaruuppdatering som utlovas lösa problemen.

Igår rapporterade vi om de uppgifter som dykt upp bland annat på Reddit om överhettade grafikkort efter uppdatering till AMD:s nya drivrutinspaket, för att fläktprofilen inte har fungerat som den ska och att kylningen därmed inte har hållit jämna steg med belastningen. Värmeproblemen kan påverka både grafikkrets och spänningsregulatorer, dels genom throttling (att kortet tvingas sänka sin klockfrekvens och/eller spänning för att undvika skador) och dels – enligt vissa än sålänge obekräftade uppgifter – förstörda grafikkort.

AMD var snabba med meddela att de kände till problemet och att de arbetade på en mjukvaruuppdatering som skulle skickas ut redan på måndagen. Sagt och gjort, igår skickade AMD ut Radeon Software Crimson Edition 15.11.1 som ska åtgärda problemen och förhindra överhettning. I samma uppdatering passar AMD även på att lägga in en rad andra buggfixar och stabilitetsuppdateringar, bland annat för specifika speltitlar som Star Wars: Battlefront, Just Cause 3, Call of Duty: Black Ops 3 och Fallout 4.

Uppdateringen går att hämta på AMD:s hemsida, vilket alla som har installerat Radeon Software Crimson Edition uppmanas att göra.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
RK Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RK
Gäst
RK

Hotfix – bokstavligt talat! 😀