AMD har ännu inte lanserat de modellerna ur Radeon RX 6000-serien menade för bärbara datorer men RX 6800M har nu fått en del av sina hemligheter röjda.

Vi vet sedan tidigare att AMD förbereder sig för att avtäcka och sedan lansera sina bärbara enheter ur Radeon RX 6000-serien. Vi har dock inte fått mycket bekräftat information angående när detta kommer att ske eller exakt hur de kommande modellerna är uppbyggda. Något som nu kan ha ändrats då vad som ska vara Radeon RX 6800M tillsammans med en Ryzen 9 5900HX har hittats inuti en bärbar dator från Asus.

Informationen kommer från Twitter-användaren Tum Apisak som hittade Asus-datorn inuti en av databaserna för mjukvaran CPU-Z. Inlägget i databasen visar att den kommande enheten kommer utrustad med 12 gigabyte videominne vilket går i linje med tidigare spekulationer och rykten. Enheten tros även få en 192-bit bred minnesbuss och bygga runt grafikprocessorn Navi 22 med 40 beräkningsenheter. Detta med ett spekulerat TDP-värde på 145 W och prestanda omkring samma nivå som Radeon RX 6700 XT för stationära datorer.

I övrigt listas datorns specifikationer som 16 GB internminne och dubbla NVMe-enheter på en terabyte styck. Detta tillsammans med en 15 tums skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar.

Exakt när AMD kommer att avtäcka denna nya grafikkortsserie är fortsatt oklart. I samband med att AMD officiellt lanserade sitt grafikkort Radeon RX 6700 XT nämndes det att vi skulle få se dessa bärbara RDNA 2-baserade enheter ”inom kort”. Detta har dock inte skett i något officiellt sammanhang ännu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Stefan BergBengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Känns bra! Läste precis att Acer spår en minskad komponentbrist redan detta kvartalet, intressant är att enligt Acer så råder brist på mellanklass och nedåt, INTE på high end! Vilket då betyder att marknaden/aktörer verkligen mjölkar situationen till MAX. Hur som så är detta en god nyhet, som även den kanske indikerar på en lättnad. Samt kul att det antagligen är AMD’s high end på laptops. Sen så reagerar jag på ASUS val av minne. DDR4@3200MHz CL22 bör ju tillhöra bottenskrapet! Än mer uppenbart blir det när man tittar på övrig spec. Menar att för en high end maskin så… Läs hela »

Stefan Berg
Medlem
Stefan Berg

Det här är trevliga nyheter. De grafiska formgivarna på kontor Malmö kommer gärna att ha den på bärbara datorer.