Vad som sägs vara en läckt produktplan från AMD tillsammans med en uppsättning Linux-drivrutiner pekar mot att tillverkaren kan komma att lansera två nya APU-serier under nästa år: tidigare kända Renoir och tidigare okända Dali.

Enligt vad som sägs vara ännu en läckt produktplan från AMD pekar mot att företaget kan komma att dela upp sina APU-enheter i två olika serier under nästa år. Produktplanen visar en tidigare okänd produktserie vid namn ”Dali” som positionerats under ”Renoir” som är känd sedan tidigare.

Medans Renoir blir en mer prestandainriktad APU-serie för både bärbara och stationära datorer listas Dali som en serie menad för med budgetvänliga bärbara enheter.

Renoir förväntas baseras kring Zen 2-arkitekturen och inkludera integrerade grafikkretsar baserade på grafikarkitekturen Vega. I dagsläget finns det dock inte mycket information tillgänglig om Dali men spekulationer kring en monolitisk krets baserad på 7 nanometers tillverkningsteknik har börjat göra rundor på internet. Det kan även röra sig om samma slags design som hos andra Zen 2-produkter med ”chiplets” flankerade av en IO-kontroller även hos Dali. I ett sådant fall skulle denna kontroller även kunna innehålla den integrerade grafikkretsen.

Innan AMD officiellt avtäcker Dali-serien och de modeller som kommer att inkluderas är det värt att ta all information med en nypa salt. Visar sig denna produktplan vara äkta blir det två APU-serier vi får se från AMD under år 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Från början så spekulerades det att Dali skulle bli en mindre varant till Renoir, men det verkar mer som att Dali blir en fortsättning på Picasso på en förbättrad 12nm med bättre enegieffektivitet. Samtidigt så är det rätt rimligt då den skall vara till billiga enheter, då den inte kommer att kosta mycket i utveckling att endast bli flyttad till en effektivare 12nm tillverkningsteknik. Att en lågprisvariant i detta läget skulle komma som en chiplet är rätt osanolikt, om man ser till att chiplet är ännu ett steg i tillverkningen som fortfarande kostar en del. Vad som stärker att Dali… Läs hela »