AMD sägs förbereda lanseringen av den första upplåsta Llano APU-kretsen på marknaden. AMD A8-3870 sägs bli namnet på den första upplåsta modellen som ska lanseras under fjärde kvartalet 2011 och stoltsera med både bättre överklockningspotential och troligtvis även högre standardfrekvens på över 3,0 GHz.

AMD A8-3870 ska tydligen inte ses som en ersättare till dagens prisbelönta flaggskepp A8-3850. Processorerna ska istället säljas vid sidan av varandra och AMD kommer på detta sätt att bredda sin mellanklassfamilj med en mer entusiastvänlig APU. Klockfrekvensen är ännu inte bekräftad men kommer troligtvis att vara ska vara uppskruvad med 200 MHz till 3,1 GHz medan den upplåsta multipliern förhoppningsvis gör det lättare att överklocka processorn är de tidigare modeller som lanserats.

3870

I vår djupa analys av A8-3850 poängterade vi just att överklockningen är begränsad av de olika bussfrekvenserna i Socket FM1-plattformen. Ett problem som bör försvinna med lanseringen av AMD A8-3870.

Hur och om grafikkretsens överklockning påverkas av den upplåsta multipliern återstår att se. Men förhoppningsvis kommer det även stöd för separat GPU-överklockning framåt hösten.

Källa: Donanimhaber

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Känns som att AMD Llano är en bra plattform även för de som är ute efter en speldator till rimligt pris. Om Trinity sen blir pinkompatibel med Llano moderkorten så hade det varit en riktigt bra bonus!

shaglord
shaglord
12 Årtal sedan

Jo jag hoppas också på att FMx är samma som FM1. Vi får väl se. Då kan man gärna börja med en Llano 3870 och sedan gå över på bulldozer apu (trinity) som du säger. Inte dumt. /s

Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

Den här ser ja fram emot! Dagens Llano klockar så sjukt annorlunda beroende på vilken basklock man har då dividers slår in vid olika tillfällen. Det här gör det inte bara jävligt svårt att klocka, valet av moderkortet verkar vara överdrivet viktigt.