Nya uppgifter tyder på att näthandlaren Amazon förbereder sig för att slå upp sina portar i Sverige inom en snar framtid.

Breakit.se rapporterar nu att Pricerunners vd Nicklas Storåkers fått bekräftat, av enligt honom själv säkra källor, att näthandlaren Amazon ska öppna upp på svenska marknaden. Detta med en svensk version av sin hemsida och egna mellanlager i Sverige.

Det har tidigare ryktats om att Amazon planerat att lansera en svensk version av sin hemsida, något som styrktes ytterligare när företaget köpte upp domänen Amazon.se. Storåkers kommenterar även Amazons uppköp av marker i Sverige som företaget menat varit för egna datorhallar. Något han menar bara är en rökridå för Amazons egentliga planer.

”Man köper liksom inte tre marker i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm och kallar det att man ska bygga datorhallar mitt i logistikcentrum dessutom” – Nicklas Storåkers till Breakit.se

Lansering inom 12 månader?

Exakt när lanseringen kommer att ske har Storåkers inga exakta uppgifter om, men han spekulerar att den inträffar om max 12 månader med en kampanj för marknadsföring och kommunikation som kan dra igång i princip när som helst och som till slut kulminerar i att Amazon.se slår upp portarna på riktigt inom det kommande året.

Storåkers fortsätter även med att förklara hur Amazons intåg i Sverige inte behöver betyda döden för svenska återförsäljare, utan att man kan se det ur både en positiv och en negativ synvinkel:

”Then we’re all dead. Alla e-handlare blir slavar under Amazon och det finns ingen plats för oss. Så kan man tänka”

“Är man mer optimistiskt lagd däremot så kan man se det som att det kommer en till plattform och ny kanal. Alla e-handlare, med vissa undantag, är tokberoende av Google, de köper trafik eller optimerar järnet. Amazon blir ett annat trafikalternativ.” – säger Nicklas Storåkers till Breakit.se

Exakt hur lanseringen av Amazon i Sverige kommer att påverka de återförsäljare som redan är etablerade här återstår att se. Amazon finns tillgängligt i bland annat Tyskland och Storbritannien och där har inte näthandeln sett några negativa effekter som kan skyllas på näthandelsjättens etablering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkulErikNils b Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Joakim Ågren

Vore kul om detta äntligen skulle bli sant! Det har ju för sjutton spekulerats kring detta ända sedan 2013 men det blir ju aldrig av! Hoppas verkligen detta är sant nu denna gången! Trist dock att de inte valt Örebro som stad för sitt lager. Vore lite kul att ha ett Amazon lager här i min hemstad!

Nils b
Gäst
Nils b

Vet inte om man ska vara så glad över detta när det kommer ett företag av denna storlek som har muskler att konkurrera ut alla andra och även har ett rykte att betala så lite skatt som möjligt likt andra jättar. Kanske bra för konsumenten till en början men att till slut bara ha giganter att välja mellan brukar sällan vara bra.

Erik Nyström
Medlem
Erik Nyström

Jag fattar inte. Jag trodde CDON var Amazon i Sverige. Ägs inte dom av Amazon? Eller har jag missuppfattat nåt?

Morkul
Medlem
Morkul

Nej CDON ingår i Qliro group och största ägaren är Kinnevik. Har hört påstående om att CDON skulle vara Amazon flera gånger och jag förstår inte vart detta rykte kommer ifrån. Dem som vill kan ökpa aktier i Qliro och få en del av CDON. CDON har dock dragits med förluster de senaste åren och med Amazon på ingång tror jag inte det bli lättare.

Erik Nyström
Medlem
Erik Nyström

Tack för klargörandet! Vet faktiskt inte var jag läste det, men nu har du rättat felaktigheten för mig!

Morkul
Medlem
Morkul

CDON kallas ofta för Sverige Amazon av så väl media som privatpersoner så det är lätt kan man blandar ihop det.