Handelsjätten Amazon är på väg till Sverige. Exakt när är fortfarande oklart, men det ser ut att inte dröja allt för länge då logistiken nu håller på att ordnas.

Redan förra året började det talas om att handelsjätten Amazon skulle etablera sig i Sverige. Exakt när detta skulle ske var då inte säkert och fortfarande finns det inget klart datum. Däremot spekulerades det att lanseringen skulle ske inom 12 månader.

Denna spekulation ser ut att kunna gå från en gissning till verklighet. Breakit.se rapporterar nu att Amazon varit i kontakt med olika logistikföretag i Sverige för att reda ut det som måste stå färdigt innan jätten anländer i landet.

Bland annat har Amazon varit i kontakt med Postnord. Thomas Backteman, kommunikationsdirektör hos Postnord nämner till Breakit att han är säker på att lanseringen sker innan år 2018 är slut.

Backteman fortsätter och förklarar hur Amazon till en början inte kommer att bli en av Postnords största kunder. Dock räknar man med att volymen på varor kommer att öka ju längre tiden går.

Exakt hur Amazons ankomst kan komma att påverka svenska återförsäljare är svårt att säga. Någon form av ringar på vattnet kommer det sannolikt att bli. Postnord menar att det är försäljare av leksaker, kläder och hemelektronik som löper störst risk för att påverkas.

Trots att det inte finns något exakt datum för när den svenska versionen av Amazon slår upp sina portar verkar vi komma närmare och närmare lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid