Amazon hakar nu på andra teknikjättar och lanserar sin egen tjänst för spelstreaming kallad Luna. Till en början handlar det om ett slags beta-test med begränsad tillgång men nu har Amazons hatt börjat hitta sin väg in i ringen för dessa tjänster som nu börjar öka i antal.

Det har blivit dags för ännu ett jätteföretag att ge sig in på marknaden för spelstreaming. Mer specifikt rör det sig om Amazon som nu lanserat tjänsten Luna. Amazon gör andra företag som Google, Nvidia, Sony och Microsoft sällskap i kampen om vem som bäst kan få spelsugna att strömma spel direkt till vardagsrummet utan att behöva införskaffa en dyr dator eller spelkonsol.

Amazon Luna är dock i ett tidigt skede i lanseringen och ligger just nu i ”early access”. Ett slags betalt beta-test för den som känner sig manad. Tjänsten finns även endast tillgänglig i USA under denna period och prislappen ligger på 5,99 dollar i månaden.

För månadsavgiften kan kunder som hoppar på Luna-tåget direkt spela på upp till två enheter samtidigt i upplösning på upp till 1 080p vid 60 bildrutor per sekund. Amazon har bekräftat att 4K-upplösning kommer att bli tillgängligt i framtiden för utvalda speltitlar.

Amazon har även utvecklat en egen handkontroll för Luna. Denna kommer dock vara möjlig att använda tillsammans med andra enheter över Bluetooth eller USB. Den har dock inte officiellt stöd för andra spelkonsoler. Speltjänsten kan även styras med en DualShock 4-kontroll från Sony eller en Xbox One-kontroll från Microsoft. Alternativt kan kunder även använda sig av mus och tangentbord.

Luna kommer även att erbjuda ”spelkanaler” med en kanal just för spelföretaget Ubisoft som kommer att introduceras inom kort.

Sett till bredbandskraven för tjänsten listar Amazon 10 Mbps som lägstanivå för gaming i 1 080p. Senare när 4K-upplösning blir tillgängligt ökas kraven till minst 35 Mbps. I skrivande stund finns det inga bekräftade uppgifter om när Luna kan tänkas bli tillgängligt i Sverige eller något annat land än USA.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid