Amazon har nu återlanserat sin egen spelmotor som tidigare gick under namnet Lumberyard med öppen källkod. Motorn bär nu namnet Open 3D Engine och är nu öppen för alla utan några Crytek-patent att oroa sig över.

Amazons spelmotor kallad Lumberyard var alltid menad att finnas tillgänglig att använda utan kostnad. Nu har den dock tagit ett steg längre då Amazon valt att stöpa om spelmotorn till ett projekt med öppen källkod. I samma veva döper man även om spelmotorn och startar en organisation som ska hålla koll på initiativet.

Spelmotorn går numera under namnet Open 3D Engine och kommer att skötas av organisationen Open 3D Foundation som Amazon startat genom ett samarbete med The Linux Foundation.

Lumberyard byggde på studion Cryteks spelmotor CryEngine. Denna nya och omdöpta version ska dock ha gjort sig av med alla spår från patentskyddade moduler och kod. Något som innebär att utvecklare inte bara kan använda Open 3D Engine utan kostnad. Det är även fritt fram att modifiera koden efter eget tyckte utan att behöva oroa sig för potentiella extrakostnader. Att koden är öppen för alla innebär även att utvecklare kan komma att hjälpa varandra genom att modifiera motorn och sedan dela med sig av sina uppfinningar.

Open 3D Engine ska ha fått en del förbättringar jämfört med Lumberyard. Enligt Amazon ska spelmotorn nu erbjuda en mer fotorealistisk renderingsmodul, ett nytt animationssystem och fler nyheter som förhoppningsvis underlättar för spelutvecklare. Hur pass denna motor kommer att anammas av industrin och i sin tur leda till mer trafik hos AWS återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid