Altwork kan förklaras som kärleksbarnet av en avancerad datorstol och ett lika avancerat datorskrivbord. Företaget bakom Altwork kallar det ”världens första dedikerade arbetsstation för högintensiva datorentusiaster” och är resultatet av fem års utveckling. Med ett listpris på motsvarande 55 000 kronor är det en sällsynt futuristisk skapelse som nu går att förhandsboka.

Altwork har finansierats till stor del med hjälp av privata investerare och är nu i slutskedet av sin produktionsfas där man ger en rabatt på upp till 2 000 dollar för dem som förhandsbokar ett exemplar av deras futuristiska arbetsstation. Altwork kommer initialt att skeppas i två olika utförande, Signature Altwork Station samt Altwork Station där man med 1 000 resp 2 000 dollars rabatt tar emot förhandsbokningar på arbetsstationerna för 4 900 usd resp. 3 900 usd.

Företaget själva beskriver arbetstationen som skräddarsydd för användare med högintensiva arbeten med minst 4 timmars arbete framför datorn. Detta genom en formbar sits där användaren närmast kan liggsitta i sin stol och alltid få ett bra avstånd till skärm och tangentbord oavsett arbetsvinkel.

”Altwork redefines how humans interact with their computers by allowing the computer screen and keyboard to physically conform to the needs of humans in the workplace. Unlike standard desk & chair workstations, high intensity computer users can use the product to sit, stand, focus (recline) and collaborate. In simplest terms, it allows you to work any way you wants and the computers seamlessly moves with you, instead of forcing you to conform to it.”

Altwork Station ska börja skeppas i mitten av 2016 till kunder i USA men ska även skeppas internationellt, dock inte förrän i slutet av nästa år. För hugade internationella spekulanter går det fortfarande att förhandsboka arbetsstationen och ska då kunna spara en ansenlig summa jämfört med det slutgiltiga säljpriset.

Källa: Altwork

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulVinniepa1983 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Undrar vad det är som är patenterat då det finns ett antal liknande produkter på marknaden sedan ett antal år tillbaka.

pa1983
Medlem
pa1983

Priset är väl problemet, en stol på IEKA kostar skit och inget i jämförelse.

Vinnie
Gäst
Vinnie

Why hasen´t anyone try this before? doohhhh its to expensive!!!

Vinnie
Gäst
Vinnie

Why hasen´t anyone try this before? Doooohhhh Because you idiot it´s to expensive!!!!!

Morkul
Medlem
Morkul

Priset? Jag tycker priset inte är allt för högt. Ja om man jämför med Ikea stolar men vem fasen vill använda en sådan under längre, om man är rädd om kroppen vill säga. Dessutom så ingår ju bord i denna. En bra arbetsmiljö men har en stol med inställbar svank, och nackstöd (mer än bara upp och ned) samt justerbara armstöd. Ett bord som kan justeras i höjdled, inte bara så att sittandes position blir bra utan så att man även kan stå och jobba. Med monitor stativ som kan justeras beroende på objektsposition, från sittande till stående blir förhållandet… Läs hela »