Alphacool siktar vill tygla allt varmare SSD-enheter med två nya kylaren, Eisblock HDX-2 och HDX-3, för enheter i M.2-format.

Alphacool har nu lanserat Eisblock HDX-2 samt HDX-3 som är designade för att kyla ner M.2 SSD-enheter, vars i regel snabbare lagringskontroller tenderar att medföra större värmeutveckling än på en vanlig SATA-enhet. Vissa moderkortstillverkare har implementerat värmespridare för M.2-enheter på sina moderkort. Nu har då Alphacool tagit fram en uppsättning desto mer rejäla kylare som ska råda bot på eventuella värmeproblem.

Alphacool Eisblock HDX-2 och HDX-3 kommer båda med ett integrerat PCIe x4-kort som låter användare montera sina M.2 enheter direkt i kylningsenheten och använda SSD-enheterna genom en vanlig PCIe-plats på moderkort.

Passiv eller aktiv kylning

Eisblock HDX-3 kommer rustat för vattenkylning. Vattenblocket i enheten består av nickelpläterad koppar och anslutningarna har G1/4-format. HDX-2 är i sin tur designad för passiv kylning av M.2-enheter och har en tjockare värmespridare av aluminium.

Båda produkterna finns att köpa nu, bland annat från Alphacools hemsida där HDX-2 kostar cirka 40 euro och HDX-3 bär en prislapp på cirka 80 euro.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid