Tillverkaren Alphacool har nu lanserat en minst sagt udda produkt i form av en extern strömknapp för datorer menad att husera på skrivbord för lättare åtkomst.

Alphacool är förmodligen mest kända för sina komponenter som hör till vattenkylning av datorer. Dock verkar det som att värme inte är det enda problemet med moderna datorer som tillverkaren kan tänka på.

Nu har ”Alphacool Powerbutton” lanserats. Som namnet antyder handlar det om en strömknapp för datorer. Denna är menad att med hjälp av en två eller tre meter lång kabel placeras där användare har bättre åtkomst till den än till strömknappen på datorn chassi.

Konceptet kan tyckas låta som ett försenat aprilskämt. Strömknappen finns dock att köpa via tillverkarens webbutik. Dimensionerna mäter 50 x 45 x 49 millimeter (mm) och själva kroppen är gjord i aluminium.

Alphacool Powerbutton finns tillgänglig i två olika utföranden. Antingen i ett förkromat utförande till ett pris av 17 euro, eller helsvart till ett pris av 13 euro. Båda modeller kommer att finnas tillgängliga i paket tillsammans med en strömkabel, eller separat. Priserna för paketen blir sånär desamma som om man skulle köpa de nödvändiga komponenterna separat. Dock ingår det endast en två meter kabel i paketerbjudandena.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
andreas sMorkulDaniel Edholm Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Edholm
Medlem
Daniel Edholm

Faktum är att jag hade kunnat tänka mig en sådan om jag hade byggt in en gaming-PC i ett skrivbord någon gång. Fram till dess, mjaa…

Morkul
Medlem
Morkul

Själv har jag min dator står nere i källaren, speciellt skåp som är kylt. I sådana situationer är denna lösning en bra ide. För tillfället har jag slitit ur en knapp från ett gammalt chassi som bara ligger på bordet.

andreas s
Gäst
andreas s

löjligt. Har haft 2 såna knappar på mitt bord i över 8 år nu. lite högtalarkabel och vilken strömbrytare som helst duger för detta lätt.