PC-marknadens svar på bilmarknadens Rolls Royce är onekligen Alienware som under en lång tid tillhandahålligt riktiga high-end system, för dem som varit villiga att betala det vill säga.
Nu har man lanserat ett nytt system inom deras ALX-serie och genom denna lansering slår man Intel på fingrarna, i den mening att man är före chipgiganten med att sälja 4GHz Pentium 4-system.


Area-51 ALX som det nya systemet heter kan nämligen fås med en 4GHz Pentium 4-processor, som i grund och botten baseras på Intels 3.6GHz Pentium 4. Den högre klockfrekvensen fås alltså genom överklockning och detta under strikt överbevakning för att nå full stabilitet. För att kyla processorn används Alienwares egenutvecklade vattenkylningssystem som med all säkerhet behövs i detta fall.
Man kan även välja att få sitt system utrustat med en 3.8GHz Pentium 4 Extreme Edition (3.4GHz original), men då kan man förstås inte skryta med att ha en processor som puttrar på i 4.0GHz.Övriga komponenter går också att skräddarsy efter behov och vill man fläska på ordentligt med 3.8GHz Pentium 4 EE, 4GB RAM, NVIDIA GF 6800 Ultra, Creative Audigy2 ZS och 2 x 74GB WD Raptor får man räkna med en slutnota runt $6500 (~48000 SEK).
Alienware vet hur man tar betalt men man kan alltså nu skryta med att erbjuda system med 4GHz processor, något säkert flera pengastinna gamers uppskattar.
För alla AMD fans erbjuder Alienware för övrigt deras Aurora ALX-system som vi tidigare rapporterat om.


Läs mer om Alienware Area-51 ALX.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid