Den första expansionen till Intels Alder Lake-familj hävdas nu landa under januari månad. Detta i form av låsta modeller av existerande processorer och ett par nya ansikten.

När Intel först introducerade sina Alder Lake-baserade processorer under förra månaden var det toppmodellernas K och KF-varianter som landade på butikshyllorna. Nu uppges den andra vågen av enheter baserade på arkitekturen nå land under mitten av januari månad nästa år.

Den nya uppsättningen processorer består av låsta upplagor av de redan lanserade Core i9, i7 och i5-processorerna. Detta inkluderar även låsta enheter som inte kommer utrustade med några integrerade grafikkort.

Något som står ut bland de ryktade specifikationerna är den totala avsaknad av E-kärnor hos Core i5-processorerna. Existerande Core i5-12600K/KF kommer med sex prestandakärnor och fyra energieffektiva kärnor. Den ryktade kärnuppsättningen för de kommande enheterna består dock endast av prestandakärnor. Dock med HyperThreading för dubbelt så många trådar som kärnor.

Det spekuleras att denna potentiella lansering kan inkludera två nya styrkretsar i som B660 och H670 för mer budgetinriktade processorer och system. Något som tillsammans med de ryktade processorerna skulle expandera Intels Alder Lake-arsenal rejält.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid