För er som hoppades på ett SLI-kapabelt moderkort måste vi tyvärr göra er besvikna. Här handlar det om ett moderkort med både AGP och PCIe x16-port, man har alltså möjlighet att antingen använda sitt äldre AGP-kort eller att investera i ett nytt PCIe-baserat grafikkort.


Moderkortet har fått det passande namnet Albatron PX915P-AGPe och på pappret ser det ut som en bra lösning för dem som vill uppgradera sitt system utan att byta grafikkort.
Tyvärr är det inte riktigt så enkelt då AGP-porten simuleras genom användningen av två PCI-kanaler. Detta gör att man har en bandbredd på maximalt 133MB/s över AGP-porten, vilket kan jämföras med 2.1GB/s över en traditionell AGP 8x-port.


De flesta ”kombolösningar” vi sett den senaste tiden, vare sig det är med dubbla CPU-interface eller grafikplatser har fått relativt kyligt mottagande. Och ska vi vara ärliga känns detta som en av de sämre kombolösningarna som de flesta konsumenter ska hålla sig undan från.
Vi ska inte döma något på förhand och utan riktiga tester är det svårt att säga något konkret men AGP-porten på Albatron PX915P-AGPe måste vara flaskhalsen personifierad.


Källa: X-bit Labs.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid