Albatron som för de flesta är mest kända för sina moderkort och grafikkortsprodukter har gett oss information om en ny produkt i deras sortiment. Produkten heter Albatron Widio och är en musikenhet som kan streama musik trådlöst från diverse ljudkällor till en portabel mottagare.
Till skillnad mot de flesta ”streaming-system” vi sett handlar det här inte om att binda upp t.ex. en PC med flera av husets musiksystem för att få ta del av MP3-samlingen på datorn.
Albatron har istället satsat på en mobil mottagare som tillsammans med ett par hörlurar blir en trådlös musikspelare som kan användas fritt i hemmet.
Widio består av två enheter, en sändare och en mottagare, där den förstnämnda kopplas till ljudkällan, stereo, TV, DVD, PC eller vad man nu känner för. Mottagaren kan sedan placeras var som helst inom en radie av 50m och genom en hörlursutgång kan man sedan ta del av ljudkällans toner vare sig du ligger o slappar i soffan eller står och diskar i köket.
Sändaren kan alltså skicka signalen maximalt 50m och överföringshastigheten är specificerad till 2Mbps vilket ska hindra all form av ljudkomprimering.
Mottagaren kan kombineras med upp till sju olika sändare och genom en enkel knapptryckning kan man byta frekvens för de olika ljudkällorna. Mottagaren kan för övrigt även agera FM-radio.Mottagaren har också relativt små dimensioner för att enkelt bäras runt i fickan när man trampar runt i hemmet och lyssnar på musik. Måtten är 65 x 105 x 15 mm och enheten är utrustad med ett mobiltelefonbatteri (Nokia 8) som ska ge 4h oavbruten lyssning.
Tyvärr finns inga uppgifter på strömstyrka för spelaren eller pris men detta kommer förmodligen att dyka upp inom kort.


Med lanseringen av Widio breddar Albatron streaming-marknaden på ett intressant sätt och vi är övertygade om att flera mobila lösningar kommer leta sig ut på marknaden inom en snar framtid.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid