Small preview image

Albatron är en av de första tillverkarna som nu officiellt lanserat sitt nya GeForce 9800GX2 grafikkort. Med den ”sandwich” design som många nog de flesta har åsikter om ska detta kort ta NVIDIA till prestandatronen igen men det verkar som att vi kan få komma att vänta lite längre på utförliga och betydelsefulla tester. NVIDIA verkar nämligen finslipa sina drivrutiner för 9800-serien för var minut som går och även om vi kommer få se ett flertal produktlanseringar de kommande dagarna kan vi få vänta lite längre på riktigt utförliga och inte minst korrekta tester.



Albatron var väldigt tidiga med att avslöja att man skulle visa upp 9800-kort på CeBIT tidigare under månaden och man är även den första tillverkaren som försett oss med information om sitt nylanserade GeForce 9800GX2 kort.


Albatron GeForce 9800GX2 är det, för en gångs skull, lätta namnet på detta monsterkort som är utrustat med två stycken G92-krafikkretsar på två separata kretskort. GPUerna arbetar i 600MHz medan shader processorerna klockats till 1500MHz och GDDR3-minnet spinner på i 2000MHz. Albatron har använt sig av NVIDIAs referensdesign och som vi tidigare nämnt blir det nog få tillverkare som avviker från denna med tanke på 9800GX2s komplicerade sandwichdesign. Här nedan är ett par bilder på Albatrons kort medan vi väntar på de första riktiga testerna av NVIDIAs nya flaggskepp.





Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid