Microsoft har nu börjat avveckla stödet för 32-bitars Windows-versioner på riktigt. Andra nyheter inkluderar Valve som nu börjat rulla ut en ny egenskap för sin spelplattform Steam där AI används för att rekommendera nya speltitlar för användare.

Denna vecka har Valves senaste experiment med artificiell intelligens (AI) börjat bli tillgängligt för plattformen Steams användare. Utöver det har Microsoft nu börjat avsluta stödet för 32-bitars Windows för att helt gå över till 64-bitars upplagor av operativsystemet.

 

Proton Ubisoft Steam online

Steam introducerar AI-driven ”Play Next”-funktion

Valves senaste experiment som hittat sin väg till användare av företagets spelplattform Steam kallas ”Play Next”. Denna experimentella funktion använder sig av artificiell intelligens (AI) för att förhoppningsvis rekommendera nya speltitlar som mer precist liknar de spel som tidigare spelats.

Läs mer hos Steam.

 

32-bitars Windows avvecklas

Microsoft har nu börjat avveckla stödet för 32-bitars Windows-versioner. Under en tid har utvecklaren haft planer på att röra sig till endast 64-bitars upplagor av operativsystemet. I och med Windows 10 version 2004 kommer datortillverkare inte att motta några 32-bitars versioner av operativsystemet.

Läs mer hos Wccftech.

 

Poco F2 Pro har Snapdragon 865 och 5G för 500 Euro

I mobilvärlden har Xiaomi presenterat en ny mellanklassmobil med ett Qualcomm Snapdragon 865-chipset, den första av sitt slag som ser ut att vara aktuell för Sverige. Poco F2 Pro har alltså ett av världens mest kraftfulla chipset, stöd för 5G och kostar inte mer än 500 Euro. Det kan ge ett svenskt pris runt 6 000 kronor, även om lanseringsdetaljerna inte är bekräftade än.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid